Het weer

in de Azoren

Madagaskar klimaat

Het klimaat van Madagaskar is zeer aangenaam. Het eiland ligt ten zuidoosten van het Afrikaanse vasteland. Aangezien Madagaskar een enorm groot gebied is, zijn er verschillende klimaten te vinden op het eiland. Zo heerst er aan de oostkust van Madagaskar een tropisch klimaat. Op dit deel van het eiland vind je dan ook de tropische regenwouden, die kenmerkend zijn voor dit klimaat.

Het binnenland van Madagaskar kent vooral een steppeklimaat. Het weer is, in deze delen van het eiland, vaak wat minder vochtig. In deze gebieden vind je dan ook de meeste vlaktes. Het zuiden van Madagaskar kent een woestijnklimaat. Dit deel wordt gekenmerkt door enorme woestijnvlaktes.

Madagaskar weer

Madagaskar staat bekend om haar heerlijke weer. Wanneer je een liefhebber van zonvakanties bent, is dit zeker een bestemming voor jou! Naast heerlijk relaxen aan een van de prachtige stranden, kan je er ook op avontuur in de jungle. In de zomermaanden is het vaak rond de 30 ° C. In deze maanden schijnt de zon veel en is het vaak droog. In de wintermaanden is het vaak een stukje warmer en vochtiger op Madagaskar.

Beste reisperiode Madagaskar

De beste reisperiode om naar Madagaskar te gaan is april tot en met november. De regentijd in Madagaskar loopt namelijk van december tot en met maart. In de maand april is de natuur van Madagaskar op haar mooist. De natuur is dan prachtig groen door alle regen die de maanden ervoor gevallen is!

Madagaskar kent geen écht toeristenseizoen. Hierdoor is het in de zomermaanden niet zo druk op het eiland. Ben je toe aan een relaxte zomervakantie? Dan is Madagaskar the place to be voor jou!

De beste reisperiode om naar Madagaskar te gaan is in de maanden april tot en met november!