Waar ligt Madagaskar?

Waar ligt Madagaskar eigenlijk? Madagaskar ligt 400 kilometer ten oosten van de Afrikaanse oostkust. Het eiland ligt aan de Straat van Mozambique. Madagaskar is, na Groenland, Borneo en Nieuw Guinea, het grootste eiland ter wereld. Madagaskar heeft een oppervlakte van 588.000 vierkante kilometer. Daarmee is het Afrikaanse eiland even groot als Frankrijk én de Benelux samen! Het eiland is circa 1600 km lang en 580 km breed.

Madagaskar landschap

Het landschap van Madagaskar is enorm veelzijdig. Zo vind je er een jungle, berggebieden, stranden, meren en grote droge vlaktes. Madagaskar staat vooral bekend om haar exotische dierenkolonies en de rode grond. Madagaskar wordt daarom ook vaak het rode eiland genoemd. Deze rode aarde vind je vooral in het binnenland van Madagaskar. Aan de oostkust van Madagaskar kom je de avontuurlijke jungle van het eiland tegen. Hier leven veel zeldzame exotische dieren. Veel vogelspotters komen dan ook naar het eiland om deze zeldzame soorten te bewonderen!

In het noorden van Madagaskar kom je de meeste berggebieden tegen. Aan deze berggebieden grenzen vaak prachtige bossen met enorm hoge bomen! Het hoogste punt van Madagaskar is de Maromokotro berg. Deze is 2875 meter hoog!

In het zuidwesten van Madagaskar vind je de woestijngebieden. Ga je op vakantie naar Madagaskar? Dan moet je de zonsondergang zeker een keer bekijken vanaf een van deze droge vlaktes. Dit uitzicht zal je dan ook zeker niet snel vergeten!

De kaart van Madagaskar