De hotels

in de Azoren

Praktische informatie Madagaskar

Ga je op vakantie naar Madagaskar? Dan is wat praktische informatie natuurlijk hartstikke handig! Madagaskar verschilt in veel opzichten van Nederland. Het is daarom belangrijk om te weten wat je tijdens je reis naar Madagaskar kan verwachten. Om je op weg te helpen geven we je advies over de beste reistijd, de taal, vaccinaties, geldzaken en reisdocumenten!

Beste reistijd Madagaskar

De beste reistijd voor Madagaskar zijn de maanden april tot en met november. In deze maanden is het vaak wat koeler en wat minder vochtig in Madagaskar. Het eiland heeft voor het grootste deel een tropisch klimaat. Hierdoor regent het veel in de wintermaanden!

Madagaskar taal

Wat is de taal van Madagaskar eigenlijk? In Madagaskar wordt er voornamelijk Frans gesproken, net als in veel andere delen van Afrika. Naast Frans wordt er in sommige delen ook Malagasi gesproken.

Agenda

Welke vaccinaties heb ik nodig als ik naar Madagaskar ga? Dit is iets dat veel reizigers zich afvragen, wanneer ze op vakantie naar Madagaskar gaan. Wanneer je op reis gaat naar Madagaskar is het verplicht om je in te laten enten tegen gele koorts en cholera. Houd hier dus rekening mee als je jouw vakantie naar Madagaskar gaat boeken!

Madagaskar geldzaken

Wat is de munt van Madagaskar? Dit is de Madagascische ariary, ook wel de MGA genoemd. Wanneer je naar Madascar op vakantie gaat, is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je genoeg contant geld bij je hebt. Je komt namelijk niet zo vaak een pinautomaat tegen als in Nederland!

Madagaskar reisdocumenten

Welke reisdocumenten heb je nodig, als je naar Madagaskar gaat? Ten eerste is het belangrijk dat je over een paspoort beschikt, dat nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf de aankomstdatum. Ten tweede ben je ook verplicht om een visum te regelen voordat je op reis naar Madagaskar gaat. Een visum is vaak 30 dagen geldig. De prijs van een visum voor Madagaskar bedraagt ongeveer €30.