De hotels

in de Azoren

Flora & Fauna

Hoe ziet de natuur van Madagaskar eruit? De natuur op Madagaskar is enorm veelzijdig. Zo vind je er prachtige witte stranden, woestijnvlaktes, tropische regenwouden en grasvlaktes. Wanneer je een échte liefhebber van de natuur bent, is een rondreis door Madagaskar zeker aan te raden!

Madagaskar is gelukkig nog niet zo toeristisch als andere vergelijkbare eilanden. Hierdoor kunnen natuurliefhebbers in alle rust genieten van al het schoons dat het eiland te bieden heeft!

Flora

De flora in Madagaskar is zeer uniek te noemen. Dankzij de isolatie van het prachtige eiland hebben veel plantsoorten geen natuurlijke vijand. Hierdoor hebben deze planten en bloemen zich in alle rust kunnen ontwikkelen tot de prachtige flora, die het nu zijn! Van de bijna 5000 verschillende plantsoorten zijn 3500 soorten alléén te bezichtigen op Madagaskar.

Het klimaat van Madagaskar speelt ook een belangrijke factor in de natuur van Madagaskar. Het eiland heeft namelijk meerdere klimaten. Hierdoor is de natuur op het eiland ook zeer divers. Zo vind je er regenwouden, woestijnvlaktes, stranden en grote grasvlaktes.

Fauna

Madagaskar is een uniek vakantieland. Het eiland zat miljoenen jaren geleden vast aan het vasteland van Afrika. Nadat Madagaskar losraakte van het vasteland, trad er een isolatie van alle flora en fauna op. Vandaag de dag leven er talloze zeldzame dier- en plantensoorten op Madagaskar, dankzij deze isolatie. De meeste dieren op Madagaskar zijn exotische diersoorten. Zo leeft er een bijzondere vogelkolonie op Madagaskar, die nergens anders ter wereld te vinden is! Het is dan ook niet zo gek dat er jaarlijks miljoenen toeristen naar Madagaskar afreizen voor de prachtige, indrukwekkende natuur!