De hotels

in de Azoren

Informatie over Madagaskar

Madagaskar is een eiland dat ten oosten van Afrika ligt. Het eiland ligt 400 kilometer van het Afrikaanse vasteland af. Het eiland grenst aan de Straat van Mozambique en de Indische Oceaan. Madagaskar is, na Groenland, Borneo en Nieuw-Guinea, het grootste eiland ter wereld. Het eiland is 587.295 km² groot.

Het landschap van Madagaskar is enorm veelzijdig. Zo vind je er een jungle, berggebieden, stranden, meren en grote droge vlaktes. Madagaskar staat vooral bekend om haar exotische dierenkolonies en de rode grond. Madagaskar wordt daarom ook vaak het rode eiland genoemd. Deze rode aarde vind je vooral in het binnenland van Madagaskar. Aan de oostkust van Madagaskar kom je de avontuurlijke jungle van het eiland tegen. Hier leven veel zeldzame exotische dieren. Veel vogelspotters komen dan ook naar het eiland om deze zeldzame soorten te bewonderen!

In het noorden van Madagaskar kom je de meeste berggebieden tegen. Aan deze berggebieden grenzen vaak prachtige bossen met enorm hoge bomen! Het hoogste punt van Madagaskar is de Maromokotro berg. Deze is 2875 meter hoog!

In het zuidwesten van Madagaskar vind je de woestijngebieden. Ga je op vakantie naar Madagaskar? Dan moet je de zonsondergang zeker een keer bekijken vanaf een van deze droge vlaktes. Dit uitzicht zal je dan ook zeker niet snel vergeten!

Handige weetjes

Grootte 587.295 km²
Ligging Oost-Afrika
Taal Frans en Malagasi
Geld Ariary
Vliegtijd 10 uur
Tijdzone UTC +3

Klimaat

Het klimaat van Madagaskar is zeer aangenaam. Het eiland ligt ten zuidoosten van het Afrikaanse vasteland. Aangezien Madagaskar een enorm groot gebied is, zijn er verschillende klimaten te vinden op het eiland. Zo heerst er aan de oostkust van Madagaskar een tropisch klimaat. Op dit deel van het eiland vind je dan ook de tropische regenwouden, die kenmerkend zijn voor dit klimaat.

Het binnenland van Madagaskar kent vooral een steppeklimaat. Het weer is, in deze delen van het eiland, vaak wat minder vochtig. In deze gebieden vind je dan ook de meeste vlaktes. Het zuiden van Madagaskar kent een woestijnklimaat. Dit deel wordt gekenmerkt door enorme woestijnvlaktes.