Hotelletjes

op de Azoren

Eten & Drinken

Het eten & drinken in Madagaskar is zeer kenmerkend voor het eiland. In het verleden was Madagaskar een Franse kolonie. De invloeden van de Fransen zijn dan ook nog goed zichtbaar in de keuken van Madagaskar. Zo is het Franse gerecht Canard a l’orange erg populair in Madagaskar. Dit gerecht bestaat uit een combinatie tussen eend en sinaasappel. Het nummer één dessert in Madagaskar is een geflambeerde banaan, die overgoten is met rum. De lokale inwoners van Madagaskar zijn hier dol op! Deze lokale inwoners koken veel met vis, rundvlees en kip. Vaak maakt rijst ook deel uit van de maaltijd. De inwoners, die dicht bij de kust van Madagaskar wonen, eten vooral veel visgerechten. De inwoners uit het binnenland eten vooral veel vlees.

Madagaskar eten

In Madagaskar worden er veel verschillende gerechten gegeten. Om je een indruk te geven van wat er zoal in Madagaskar gegeten wordt, hebben we een aantal heerlijke gerechten uit Madagaskar op een rijtje gezet:

1. Ro
Dit is een vegetarisch gerecht. Het gerecht bestaat uit rijst, bladgroenten en kruiden.

2. Kitoza
Dit gerecht bestaat uit overheerlijke reepjes gerookt of gedroogd vlees.

3. Ravitoto
Dit is een stoofpotje met rundvlees en verse kruiden.

4. Romazava
Dit is een gerecht dat zowel met rundvlees, als met varkensvlees bereid kan worden.

Madagaskar drinken

Naast typische gerechten, zijn er ook een aantal dranken die typerend zijn voor Madagaskar. Zo drinken veel lokale inwoners van Madagaskar Betsabetsa. Dit is bier dat gemaakt is van suikerriet. De meeste toeristen geven echter vaak de voorkeur aan Three Horses bier. Dit bier is wat minder zoet, dan Betsabetsa bier. Naast bieren heeft Madagaskar ook een aantal heerlijke wijnen. Zo is de wijn Clos Mazala erg populair op het eiland. Naast deze wijn wordt de wijn Lanzan ny Betsileo ook veel gedronken op het eiland!