Bezienswaardigheden

op de Azoren

Bezienswaardigheden Madagaskar

Madagaskar is een uniek vakantieland. Het eiland zat miljoenen jaren geleden vast aan het vasteland van Afrika. Nadat Madagaskar losraakte van het vasteland, trad er een isolatie van alle flora en fauna op. Vandaag de dag leven er talloze zeldzame dier- en plantensoorten op Madagaskar, dankzij deze isolatie. De meeste dieren op Madagaskar zijn exotische diersoorten. Zo leeft er een bijzondere vogelkolonie op Madagaskar, die nergens anders ter wereld te vinden is! Het is dan ook niet zo gek dat er jaarlijks miljoenen toeristen naar Madagaskar afreizen voor de prachtige, indrukwekkende natuur!

Belangrijkste bezienswaardigheden

1. Andasibe
Op deze prachtige plek kom je de Indri Iemuur tegen. Deze aapjes hebben een spits snuitje en staan bekend om hun gegil!

2. Baobab bomen
Een van de kenmerkende bezienswaardigheden van Madagaskar is het gebied met Baobabbomen. Deze oeroude bomen kunnen een hoogte bereiken van wel 250 meter hoog!

3. Canal des Pangalanes
Als je van rust en ontspanning houdt, is dit kanaal zeker een bezoekje waard! Je kan er heerlijk met een bootje varen en genieten van de prachtige natuur.

4. Ile Sainte Marie
Dit gebied staat met name bekend om de vele walvissen die er rondzwemmen. In het voorjaar zwemmen er vaak ook baby walvisjes mee!

5. Isalo
Deze woestijnvlakte ligt in het zuiden van Madagaskar. Wanneer je je hier bevindt lijkt het net alsof je door de Amerikaanse Rockies wandelt.

6. Nosy Be
Dit is misschien wel de meest idyllische plek van het eiland. Random dit prachtige strand vind je exotische plantsoorten, die ervoor zorgen dat het er heerlijk ruikt!

7. Ranomafana
Dit is een nationaal park in Madagaskar. Dit park kan beschouwd worden als het meest populaire park onder toeristen. Het park beslaat ruim 400 vierkante kilomter.

8. Tulear
Houd jij van duiken? Dan is dit the place to be voor jou! Je kan hier namelijk snorkelen en duiken langs de prachtige koraalriffen.

De mooiste plekjes van Madagaskar